Triathlon blog

MIN TRIATHLON BLOG OM ALT DET, JEG HAR PÅ HJERTET

Markant mere løb i vente henover vinteren

“Løbet er ofte der en triathlon tabes eller vindes”….

Det synes jeg egentligt jeg har oplevet masser af gange i de foregående år.

Men i år har det været anderledes, fordi jeg rent faktisk er blevet markant bedre løbende end tidligere. I år har det været slut med at forsvare en placering på det afsluttende løb. I stedet har jeg kunne indhente eventuelle foranliggende konkurrenter.

Og det har været en fantastisk følelse!

Det har uden tvivl skyldtes en fornuftig kontinuitet i løbetræningen, sammen med jævne frekventeringer af både løbebanen og tærskelpas.

Mit fokus henover vinteren, er, at få flyttet mit løbeniveau yderligere. Det vil faktisk være mit primære fokus. For godt og vel en måned siden, begyndte jeg derfor at løbe 6 dage om ugen.

Til at starte med var det 6×30 minutter, dvs. 3 timer på en uge. Og det er jeg langsomt ved at bygge op til at blive cirka 5 ugentlige timer i løbeskoene, som jeg når op på omkring juletid, hvis alt går efter planen.

Alt mit løb imens jeg trapper løbetræningen op, er lette og rolige ture. Og først når jeg er nået op på min målsætningen om 5 løbetimer fordelt på 6 ugentlige løbepas, bliver der koblet noget intensitet på. Det bliver til at starte med, nogle bakkeintervaller og lidt tempotræning, for senere hen at vende tilbage til løbebanen for at løbe noget aerob kapacitet og noget farttræning.

For at hjælpe mig med at få stor kontinuitet på løbefronten, har Anita og jeg investeret i et løbebånd. Det bliver flittigt brugt af os begge, så det har indtil videre været en rigtigt god investering. Slut med at løbe i mørke! 😀

Jeg har en drøm om at løbe sub 15.00 på en 5’er en dag. Det sker nok ikke lige næste år, men jeg tror på, at det kan lade sig gøre indenfor ganske få år!

Svømningen vil stadig være et stort fokus for mig, så jeg også kan forbedre mig yderligere på den front. Men det fortjener et indlæg for sig selv, som kommer på et senere tidspunkt 🙂

Det var alt for nu… ha’ det fedt!

Skriv en kommentar

Scroll to top
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube